arrow-downarrow-rightburgerchev-downclosedepartmentdownloadexternalglobeloaderlocationloginmagnifiersearchuser facebooklinkedintwitterxingyoutube atbechczdeesfrgbhuieitnlplsk

A Unite elnyerte az EcoVadis aranyfokozatú minősítését

A Unite fenntarthatósági erőfeszítéseinek elismeréseként most először kapott aranyfokozatú minősítést az EcoVadistól, a világ legnagyobb fenntarthatósági minősítőjétől.

Nora Reumschüssel, a Unite vállalati fenntarthatósági menedzsere.

Ezzel a Unite a legjobban teljesítő 5%-ba tartozik a 2024 júliusában értékelt cégek között, saját ágazatában pedig a legjobb 3%-ban foglal helyet. A Unite integrált piacterével a vállalati és a közszférában is hatékony e-beszerzési megoldást kínál ügyfeleinek. A platform elősegíti a tisztességes versenyt és a bizalmon alapuló partnerkapcsolatokat, és segíti a vállalatokat hosszú távú fenntarthatósági céljaik megvalósításában.

Az aranyfokozatú minősítés jelentős mérföldkő

A minősítéshez az EcoVadis nemzetközi fenntarthatósági kritériumok alapján értékeli a cégeket négy kulcsfontosságú kategóriában: környezetvédelem, munka- és emberi jogok, etika és fenntartható beszerzés. A Unite 21 pontos növekedéssel jelentősen javítani tudott a 2023-as eredményén.

„Nagyon örülünk, hogy az évek során folyamatosan növelni tudtuk az összesített pontszámunkat – mondta el Nora Reumschüssel, a Unite vállalati fenntarthatósági menedzsere. – Az aranyfokozatú minősítés fontos mérföldkő a fenntarthatósági stratégiánkban, és megerősíti, hogy jó úton haladunk a még fenntarthatóbb üzleti gyakorlatok felé.”

Sok beszerzési részlegnél fontos szempont a megfelelő EcoVadis-minősítés

A fenntarthatóságot a Unite-nál belső motiváció vezérli. A cég üzleti modelljének alapvető alkotóeleme, melyet az alkalmazottak és a vezetőség közösen formálnak. „Munkánk révén konkrét iránymutatást tudtunk adni ügyfeleinknek, beszállítóinknak, partnereinknek és munkatársainknak” – teszi hozzá Nora Reumschüssel.

Az EcoVadis-minősítés ma már sok olyan beszerzési részlegnél fontos kritérium, amelyek objektív szempontok alapján szeretnék fenntarthatóbbá tenni beszerzésüket.

Az ENSZ Globális Megállapodása és az SBTi kezdeményezés

A Unite a globálisan elismert fenntarthatósági intézkedésekkel összhangban alakítja vállalati stratégiáját. A vállalat csatlakozott az ENSZ Globális Megállapodásához, és támogatja a tudományosan megalapozott éghajlati célok elérését célzó Science Based Targets Initiative (SBTi) nevű nemzetközi kezdeményezést. Emellett új megfelelőségi irányelveket vezetett be, és egy bejelentőrendszert is létrehozott a megfelelő etikai normák biztosítása érdekében.

Átlátható fenntarthatósági teljesítmény világszerte

Az EcoVadis napjainkra a világ egyik legnagyobb fenntarthatósági minősítője. A nemzetközi platform 21 fenntarthatósági kritérium alapján több mint 130 ezer vállalatot értékel 220-nál is több iparágban, 180 országban. Az így felállított rangsorok lehetővé teszik a vállalatoknak, a beszerzőknek és a beszállítóknak fenntarthatósági teljesítményük átlátható, megbízható értékelését és kommunikációját. A Unite első ízben nyerte el az aranyfokozatú EcoVadis-minősítést

Team Corporate Communications

Lépjen kapcsolatba velünk

További információra van szüksége? Csapatunk szívesen segít Önnek.